Fotomuseet i Nykøbing Falster

En af Danmarks største privatsamlinger

Den lokale fotograf Flemming Keith Karlsen, har en af Danmarks største private samlinger inden for foto udstillet på Nykøbing F. Brandmuseum.

Flemming er født i 1957, og har en lang karriere som fotograf, både på de store landsdækkende aviser, som selvstændig og på vores lokale aviser og blade.

Ang. hans samling skriver han:

Som fotograf har man pludselig et kamera som er slidt op, det ryger på hylden, så kommer der et til, og et til, ja så lige pludselig er der 200 stk., så 500 stk., og så er samlingen startet.

Da samlingen nåede op på ca. 1.000 begyndte det at knibe med pladsen i hjemmet, og der kom en aftale i stand med Brandmuseet, med “en lille” udstilling.

Det er så i dag blevet til mere end 2.500 kameraer af forskellige typer, deriblandt lokale fotografers selvbyggede kameraer, bl.a. Jan Szafranski fra Nakskov, der er Hasselblad, Nikon, Canon, Leika Lindhoff, Kodac, Ilford og mange andre.

I samlingen er der også en del smalfils optagere og fremvisere af forskellige mærker, samt video optagere, og selvfølgelig er der også mørkekammer udstyr.

Så alt i alt en blandet og alsidig udstilling samlet på en lille indrettet butik.

Mange lokale kommer gerne med et gammelt kamera som tilføjes samlingen, TAK for det….

Du kan opleve tre andre museer under samme tag

Pin It on Pinterest

Share This